Videók rólam

Az alábbi videók több forrásból származnak, szerencsére a Youtube egy remek média az ilyen felvételek megőrzésére és a lejátszásukat is biztosítja. Több helyen rögzítették őket, külön köszönet illeti az alkotókat, igyekszem megemlíteni őket, remélem, nem fogok senkit se kihagyni.

Az első néhány videó felvétele a Barátok Verslista szervezésében történt, több alkalommal és több előadóval, de a videokamera mögött általában Baranyai Attila állt. Történt bemutatkozó felvétel velem is, legalább 2 alkalommal. Emellett Pintér Lilla és Soltész - Várhelyi Klára. felolvasók is több limericket is bemutattak különböző időpontokban és alkalmakkor.

A 2019-es év jól kezdődött. A Krúdy Kör szervezésében a Zila Kávéházban január 17-én volt egy bemutatkozásom, amelyt Kreischer Nelly rögzített - köszönet érte.


Szeles György: Nő, nő, nő II. Előadja: Bakonyi Orsolya


 Szerzői felolvasásom hallható, látható a VERSLISTA irodalmi sorozat alábbi videóján 2017. augusztusából. A kameránál Baranyai Attila volt.


2016 során a Verslista szervezésében saját bemutatóm volt, ennek látható a videója az alábbiakban


A 30 év múlva saját írásom, egy József Attila utánérzés, mivel a nagy költő 32 éves volt, és ekkor írta meg magának születésnapi versét, én ezt továbbgondoltam és 62 évesen megajándékoztam saját magamat megélve, hogy 62 évesen miről kell, vagy lehet  gondolkozni.


A 2015 évi bemutatkozásomat az alábbi videó mutatja be a Verslista szervezésében és rögzítésében.Az alábbi zenés-fotós vídeót Szabó László készítette a sashalmi bemutatkozásomról.


A Túl hosszú házasság egy kedves limerick bemutatása, Pintér Lilla volt olyan kedves és felolvasta a darabot.

 

A Poppering saját szóalkotásom, természetesen tisztelgés Popper Péter pszichológus előtt, akivel volt szerencsém pár percig személyesen is találkozni, és egy példányt átadni neki a Rúdugrásból.Bolond világunk egy rövid kis limerick, de kedves teremtménye limerickszerzői tevékenységemnek.Mint a Krúdy kör tagja, sikeresen bemutatkozhattam a Zila kávéházban, éppen kettős szerepben, mivel én mutattam be Ébinger Anikó festőművésznőt, majd ezt követően engem mutatott be Bóday Soós Judit költő, meseíró.
Bódai Soós Judit író, költő bejelentette, hogy Szeles György: Távolugrás 1000 limerick című könyvéről fog beszélgetni a szerzővel. 
Első kérdése az volt, hogy "mi is az a limerick"?
"A limerick olyan öt soros vers, - az angol csasztuskának egyik válfaja - amely
a-a-b-b-a rímképlettel rendelkezik. 9-9-6-6-9 szótagszámú, amit a magyar nyelvben nem kellemes teljesíteni" - kaptuk a választ a kérdésre.
Ezért a szerző úgy döntött, hogy e dologban rugalmas lesz és az egy szótagtól 15 szótagig szabadon fogja képezni a verseket - a rímképlet megtartásával.
A műfaj csipkelődő, gúnyolódó, sőt akár még pikáns is.
A kötet 2012-ben jelent meg a Szófia Kiadó gondozásában, amelyből számos "illusztrációt", számos verset olvastak fel a közönség nagy elismerésére.
Alábbiakban közöljük Szabó László zenés-fotós videóját az estről.


Szeles György: Egy esős nap hozománya; Vallásos nő álma; Szabad alom. A VERSLISTA felvétele. Készült a Kortárs Magyar Irodalom - Barátok Verslista - VPM által kiadott Sodrásban 2015 című antológia bemutatóján 2015. 12. 12-én - Budapesten, az Ugocsa utcai Könyvtárban. Előadó: cherno
Megjelent a VERSLISTA - VPM SODRÁSBAN 2015 című antológiájában 2015-ben.

Móra Ferenc 1932-ben, földvári tartózkodása alatt beleszeretett Kalmár Ilonába, és ebből a szerelemből verseskötet, regényalak született, és ez a szerelem Móra Ferenc életének utolsó két évét aranyozta be. Kalmár Ilona, aki egy csodálatos teremtés volt, történetesen az én nagynéném volt, a családunk apai ágáról. Az ő életét mutatom be az alábbi videóban, ezt az előadást 2019 decemberében Kiskőrösön tartottam, ott rögzítette Szalai László. Mellékletek terület YouTube-videó ("20 ÉV - 20 BEMUTATKOZÁS" - VERMES GYÖRGY bemutatkozása 2020-ban) előnézete